Erasmus+ u CeKaTe-u: Yes We are In partnerstvo za inkluziju i kulturno-umjetničko stvaralaštvo osoba s intelektualnim poteškoćama

logosbeneficaireserasmusright_hr   

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Od kraja 2018. godine, Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) je partner u još jednom Erasmus+ međunarodnom strateškom partnerstvu predvođenom od strane koordinatora iz Belgije i financiranom od strane Erasmus+ fonda u Belgiji (EPOS vzw).

Aktivnosti strateškog partnerstva ciljaju razviti suradnju za inovaciju i razmjenu dobrih praksi među organizacijama koje rade u području neformalnog obrazovanja odraslih, a pri tome su posvećene socijalnoj i umjetničko-kulturnoj inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama, te razvoju otvorene edukacije i inovativnih praksi u digitalno doba.

Logo partnerstva

 

 

Koordinator partnerstva je Gemeenschapscentrum De Zeyp (GC De Zeyp), centar za kulturu iz četvri Ganshoren u Brusselsu s kojim Centar za kulturu Trešnjevka od 2011. godine uspješno provodi europske projekte financirane iz fondova za obrazovanje odraslih (Grundtvig, Erasmus+) te fonda Kreativna Europa za kulturu.

Tijekom 30 mjeseci projekta, svi partneri će raditi na koprodukciji međunarodne predstave koju će izvesti 25 osoba s intelektualnim poteškoćama iz 5 partnerskih zemalja, razvoju digitalne pismenosti osoba s intelektualnim poteškoćama (kao i digitalne pismenosti osoblja partnerskih organizacija), te na inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u izvedbene umjetnosti.

Na ovoj stranici možete pratiti sve novosti vezane u projektne aktivnosti i njegove rezultate.

Pozivamo Vas i da nas pratite na našim društvenim mrežama:

  • Facebook: @cekate.hr
  • Instagram: @cekate.hr
  • Twitter: @cekate_zg

Za sva pitanja o projektu i mogućnostima sudjelovanja, molimo da nam se obratite voditelju EU projekata, dr.sc. Ivan Hromatko na ihromatko@cekate.hr 

 


OSOBNA KARTA PROJEKTA YES WE ARE IN


ŠIFRA PROJEKTA: 2018-1-BE02-KA204-046862
KOORDINATOR: GEMEENSCHAPSCENTRUM DE ZEYP (Brussels, Belgija)

TRAJANJE: 1.10.2018. – 31.3.2021.

PARTNERI: 

 


KRONOLOŠKI PREGLED PROJEKTA


Niže se nalazi pregled svih aktivnosti projekta koji ćemo nadopunjavati kako se projekt razvije (2018-2021).

 


20. – 24. 11.2018. Uvodni sastanak voditelja projekta i umjetničkih direktora (Wolverhampton, Velika Britanija)


Prve aktivnosti projekta posvećene su voditeljima projekta i umjetničkim direktorima, a održati će se u Wolvehamptonu (velika Britanija) od 20. do 24. prosinca 2018. godine.

Na sastanku voditelja projekta, sve partnerske organizacije će dogovoriti detalje same provedbe projektnih aktivnosti, te detaljnije definirati obveze i prava svakog od partnera.

Održati će se i sastanak umjetničkih direktora koji će dogovoriti detalje međunarodne izvedbe koju zajednički osmišljavaju s izvođačima – osobama s intelektualnim poteškoćama.

Yes We Are In

Kick-off sastanak na Sveučilištu u Wolverhamptonu (Velika Britanija)

Sastanak se održava u Arena Teatru Sveučilišta u Wolverhamptonu, a sudjeluju sve partnerske organizacije. Uz definiranje detalja projekta, predstavnici partnerskih organizacija (voditelji projekta i umjetnički direktori) uče kako omogućiti svojim organizacijama i osobama s intelektualnim oštećenjima (koji će u sklopu projekta postati umjetnici-izvođači) da snime svoj nastup i promoviraju ga uživo na internetu.


14-20.1.2019. Prvi grupni sastanak međunarodnih ambasadora i umjetničkih direktora 


Prvo od tri planiranih okupljanja međunarodnih ambasadora (glumaca s intelektualnim poteškoćama) i njihovih voditelja (umjetničkih direktora), te asistenata, održano je u DeHanu nedaleko Bruxellesa. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnerskih organizacija, s naglaskom na rad 5 skupina po 5 međunarodnih ambasadora-glumaca iz Belgije, Finske, Velike Britanije, Sjeverne Irske (Velike Britanije) i Hrvatske. Pod vodstvom 5 umjetničkih direktora, tih je 25 kreativaca zajednički stvaralo budući performans koji će se uživo prenositi na svim raspoloživim kanalima partnerstva.

IMG-20190117-WA0006

Uz kompleksno dramsko uvježbavanje ove vesele i raznolike skupine, sudionici su dobili priliku vježbati poznavanje engleskog jezika i svojih digitalnih vještina te – podjednako važno – zabaviti se i upoznati prijatelje iz Finske, Velike Britanije, Sjeverne Irske i Belgije.


16.5.2019 /10-11h/ Dan otvorenih vrata EU projekata 16.5.2019 /10-11h/ Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1/ Ulaz besplatan


Korištenjem svake prilike za diseminaciju naših rezultata, CeKaTe je prezentirao ovaj projekt na manifestaciji koju organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji uključili smo se, kao jedini od prvih u Hrvatskoj, u širu kampanju Europske komisije – Europa u mojoj regiji (engl. Europe in My Region) – čiji je cilj potaknuti  građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

U sklopu prezentacije CeKaTe je prezentirao sve projekte koje tijekom 2019. godine provodi Odjel za EU projekte Centra za kulturu, a koji su financirani iz fondova EU – Erasmus+ (Yes We Are in – YWAI, Guide Us Into Arts Two! – GUIA2, Theatre Pitching for Employment – THE PITCH), programa Švicarsko-Hrvatske suradnje (Kvartovske veze nisu bezveze), te programa Kreativna Europa (Audience Blending by Arts – ABbA Europe).

Popis svih organizacija u Hrvatskoj koja su otvorila vrata svojih EU projekata 2019. godine nalazi se ovdje


REZULTATI


Album fotografija s Kick-off sastanka u Wolverhamptonu

Yes We Are In

Objave na socijalnim mrežama o Kick-off sastanku u Wolverhamptonu (20-24.11.2018)

 

Objave na socijalnim mrežama o prvom susretu međunarodnih ambasdora u Bruxellesu (14-20.1.2019)

 

…Ostali rezultati su u izradi…