NEDJELJNA MATIJENA: 5. 11. / 11.30/ Grigor Vitez / Hrvoje Zalar: “Igra se nastavlja” / Kazalište Prijatelj / dob 3+

NEDJELJNA MATIJENA: 5. 11. / 11.30/ Grigor Vitez / Hrvoje Zalar: “Igra se nastavlja” /  Kazalište Prijatelj / dob 3+

Urnebesna predstava „Igra se nastavlja“ afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti štogod zaželi. Tata je klaun i cijeli dan zabavlja tuđu djecu, kad dođe kući čeka ga igra s vlastitom djecom.
Ove godine obilježit će se 50 godina od smrti Grigora Viteza, začetnika suvremene hrvatske dječje poezije.  Kazalište Prijatelj predstava „Igra se nastavlja“ pokušat će pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kada se poezija sve manje i čita i piše Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra.

Cijena ulaznice je 25 kuna. Tko kupi četiri ulaznice, petu mu darujemo!

Rezervacije: 01/3695 457 i tnt@cekate.hr 

Poezija i računala
Poezija ne pripada prošlosti i u vrijeme računalnih igrica još uvijek se može uspješno boriti za dječju naklonost. Koliko je pak ona važna u odgoju i obrazovanju djeteta i nije potrebno posebno objašnjavati.  Poezija je igra, ali i igrajuća spoznaja. Znanje, racionalno i emocionalno,  koje kroz nju dobijamo ostaje u nama cijeli život, lakše u nas „ulazi“ a teže se zaboravlja. U tom smislu predstava „Igra se nastavlja“ bit će važan doprinos i „osvježivač“  predškolskog i školskog približavanja poezije djeci.


Jer igra je za tebe važna

Također u predstavi se ističe važnost same IGRE za razvoj i odrastanje djeteta. Kao i kod drugih živih bića i kod ljudi igra je priprema za život, a u naše vrijeme ona je potpuno zanemarena. Roditelji se očajnički trude da u djecu tijekom djetinjstva „uliju“ što više „korisnih“ znanja, a veseli dječji smijeh svojstven igri sve se rijeđe čuje. Što je najgore, ono vrijeme koje je i predviđeno za igru pretvara se u samotničko buljenje u ekran. Zato: poigrajmo se zajedno!

 

Tekst: Grigor Vitez

Glume: Anja Đurinović/Selma Mehić, Jan Novosel / Filip Riđički , Hrvoje Zalar

Scenografija: Martin Zalar

Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar

Dob: 3+

.Grigor Vitez: "Igra se nastavlja" / Kazalište Prijatelj

Premijera je bila 7. listopada 2016. u Centru za kulturu Trešnjevka.

 

 

Fotografije “Igra se nastavlja”, snimio Želimir Ciglar