Predstava “Idi pa vidi” / 18. ožujka / 19.30 h

Predstava “Idi pa vidi”  / 18. ožujka / 19.30 h

Nova predstava Ladislava Prežigala “Idi pa vidi”, komedija s plesom i pjevanjem, u dvorani Cekate-a!
Repriza predstave 18.3.2018. u 19.30 h
O predstavi:
Kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskom salonu koji je upravo doživio ovrhu ispričati će vam vlasnica salona „Idi pa vidi“, njezina djelatnica Iris te još niz lica iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo… Uz pjesmu i ples hrvatska svakodnevica smijehom do suza!

Režija, dramaturgija i scenografija: Damir Mađarić
Kostimografija: Anamarija Filipović Srhoj
Koreografija: Tihana Strmečki
Igraju: Mia Krajcar i Marija Kolb
Frizura i šminka: Do šminke i frizure za pol vure

 

Riječ redatelja Damira Mađarića

Farsično-komedijografski tekst Ladislava Prežigala “Idi pa vidi” govori o Hrvatskoj danas kroz prizmu dviju djelatnica istoimenog frizerskog salona.
Dalija i Iris profesionalne frizerke u naponu životnih stremljenja bivaju ovrhovljene. Osiromašene manje svojom , više krivnjom sistema u koji su uronjene rođenjem odlučuju okrenuti novu stranicu i krenuti iz početka. Tu kreće priča u kojoj ćemo ih vidjeti kao vedre heroine u borbi za vlastitu egzistenciju. No u ovoj vrsti uslužne djelatnosti sve je jednostavno – bez mušterija nema egzistencije!
U sudaru njih samih i onih koje su uljepšavale ispliva život koji se može odvijati bilo gdje i bilo kada u zemlji kojoj tepamo „Lijepa naša“.
Kroz igru dviju glumica koje tumače pet likova doznajemo da je ta „Lijepa“ nekom doista takva; krasna, predivna, raj na zemlji, a drugima puko životarenje i muka puna gorčine gdje se život zna na tren činiti i besmislenim.
I dok se rješenje tog dualiteta; imanja i nemanja; iskrenosti i laganja, poštenja i najcrnjeg lopovluka prekrivenog koprenom zakona, čini za nekog običnog smrtnika nerješivim, ono nije takvo i za naše neustrašive profesionalke pune ritma i rime u svojim jedrim bićima!
Njihovo rješenje je bijeg! Da, treba pobjeći dok je još vrijeme, ali ne bilo kamo jer tu je novi studio za uljepšavanje “Idi pa vidi” gdje spas čeka u pregršt dobrih ritmova, pomno odabranih uglazbljenih stihova kao i energičnih plesnih pokreta!

Idi pa vidi! Pjevaj, pleši, zabavi se, smij se do suza i zaboravi sve!

Sponzor predstave: ŠMINKERAJ I FRIZERAJ – Do šminke i frizure za pol vure, Ilica 36Cijena ulaznice 50 /40 kuna

Rezervacija i prodaja: 10:00 – 20:00 h / blagajna i tajništvo Centra / 01 3027 411 / 01 3695 457 / info@cekate.hr