Erasmus+ u CeKaTe-u: Yes We are In partnerstvo za inkluziju i kulturno-umjetničko stvaralaštvo osoba s intelektualnim poteškoćama

Od kraja 2018. godine, Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) je partner u još jednom Erasmus+ međunarodnom strateškom partnerstvu predvođenom od strane koordinatora iz Belgije i financiranom od strane Erasmus+ fonda u Belgiji (EPOS vzw).

Aktivnosti strateškog partnerstva ciljaju razviti suradnju za inovaciju i razmjenu dobrih praksi među organizacijama koje rade u području neformalnog obrazovanja odraslih, a pri tome su posvećene socijalnoj i umjetničko-kulturnoj inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama, te razvoju otvorene edukacije i inovativnih praksi u digitalno doba.

Koordinator partnerstva je Gemeenschapscentrum De Zeyp (GC De Zeyp), centar za kulturu iz četvri Ganshoren u Brusselsu s kojim Centar za kulturu Trešnjevka od 2011. godine uspješno provodi europske projekte financirane iz fondova za obrazovanje odraslih (Grundtvig, Erasmus+) te fonda Kreativna Europa za kulturu.

Tijekom 30 mjeseci projekta, svi partneri će raditi na koprodukciji međunarodne predstave koju će izvesti 25 osoba s intelektualnim poteškoćama iz 5 partnerskih zemalja, razvoju digitalne pismenosti osoba s intelektualnim poteškoćama (kao i digitalne pismenosti osoblja partnerskih organizacija), te na inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u izvedbene umjetnosti.

Na ovoj stranici možete pratiti sve novosti vezane u projektne aktivnosti i njegove rezultate.

Pozivamo Vas i da nas pratite na našim socijalnim mrežama:

Za sva pitanja o projektu i mogućnostima sudjelovanja, molimo da nam se obratite voditelju EU projekata, dr.sc. Ivan Hromatko na ihromatko@cekate.hr 

 


OSOBNA KARTA PROJEKTA YES WE ARE IN


ŠIFRA PROJEKTA: 2018-1-BE02-KA204-046862
KOORDINATOR: GEMEENSCHAPSCENTRUM DE ZEYP (Brussels, Belgija)

TRAJANJE: 1.10.2018. – 31.3.2021.

PARTNERI: 

  • Centar za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Hrvatska)
  • Mediaraven (Brussels, Belgija)
  • University of Wolverhampton (Wolverhampton, Velika Britanija)
  • ACCAC Global (Tampere, Finska)
  • Arts & Disability forum (Belfast, Velika Britanija)

 


KRONOLOŠKI PREGLED PROJEKTA


Niže se nalazi pregled svih aktivnosti projekta koji ćemo nadopunjavati kako se projekt razvije (2018-2021).

 


20. – 24. prosinac 2018. godine Početni sastanak voditelja projekta i umjetničkih direktora


Prve aktivnosti projekta posvećene su voditeljima projekta i umjetničkim direktorima, a održati će se u Wolvehamptonu (velika Britanija) od 20. do 24. prosinca 2018. godine.

Na sastanku voditelja projekta, sve partnerske organizacije će dogovoriti detalje same provedbe projektnih aktivnosti, te detaljnije definirati obveze i prava svakog od partnera.

Održati će se i sastanak umjetničkih direktora koji će dogovoriti detalje međunarodne izvedbe koju zajednički osmišljavaju s izvođačima – osobama s intelektualnim poteškoćama.

Yes We Are In

Kick-off sastanak na Sveučilištu u Wolverhamptonu (Velika Britanija)

Sastanak se održava u Arena Teatru Sveučilišta u Wolverhamptonu, a sudjeluju sve partnerske organizacije. Uz definiranje detalja projekta, predstavnici partnerskih organizacija (voditelji projekta i umjetnički direktori) uče kako omogućiti svojim organizacijama i osobama s intelektualnim oštećenjima (koji će u sklopu projekta postati umjetnici-izvođači) da snime svoj nastup i promoviraju ga uživo na internetu.

 


REZULTATI


Album fotografija s Kick-off sastanka u Wolverhamptonu

Yes We Are In

Objave na socijalnim mrežama o Kick-off sastanku u Wolverhamptonu (20-24.11.2018)

 

 

 

…Ostali rezultati su u izradi…