Strana Drama u CeKaTe-u:Učenje engleskog jezika u kazališnoj vježbaonici

Strana Drama u CeKaTe-u:Učenje engleskog jezika u kazališnoj vježbaonici

Odjel za programe u lokalnoj zajednici CeKaTe-a Vam donosi inovativni edukativni program koji je cijenjen diljem Europe!

Radi se o metodi učenja stranih jezika (engleskog jezika) i praktičnog izvođenja (reprodukcije) stranog jezika kroz kazališne radionice srodne glotodrami slavnog talijanskoga filologa Carla Nofrija (za više informacija o metodi glotodrame kliknite ovdje).

 

Program je namijenjen svima!

 

Prvi modul održati će se od 27. travnja do 13. srpnja u Centru za kulturu Trešnjevka – petkom od 18:00 do 19:00 sati.

 

Program će voditi Tijana Gojić Topolnik, prof. engleskog i ruskog jezika s neformalnom naobrazbom  u kazališnim i dramskim tehnikama, te iskustvom u radu sa svim dobnim skupinama. Pošto će edukaciju voditi iskusna profesorica engleskog i ruskog jezika – polaznici će uz učenje engleskog imati prilike učiti i ruski jezik (koji je materinji jezik za 144 milijuna govornika u svijetu, te je jedan od šest službenih jezika Ujedinjenih naroda).

Osim kvalitetnog učenja engleskog jezika, voditeljica ističe da je “program Strana drama namijenjen svima koji vole učiti, igrati se, glumiti, improvizirati i komunicirati na stranim jezicima.” Naime, voditeljica je kroz godine iskustva u podučavanju stranih jezika spoznala da se “učenje stranog jezika kroz kazališne radionice odnedavna u svijetu pokazalo kao najučinkovitiji način savladavanja stranih jezika, uz brojne prednosti koje dramski rad nudi. Kroz rad na klasičnim i suvremenim tekstovima, te improvizacijama grupe, dobiva se lak i zabavan način savladavanja stranog jezika, fluentnost, točne gramatičke strukture i bogatiji vokabular. U isto vrijeme, sam dramski rad pruža veću sigurnost pri javnom govorenju i nastupima pred publikom, te služenje stranim jezicima u prirodnim situacijama u kojim nam je potrebno. Sve to zaokružimo s mogućnošću izvođenja kratke prezentacije našeg rada, tj. performansa kojim možemo naš napredak prikazati publici i tako probiti nelagodu od govorenja na stranom jeziku.”

 

Svi polaznici stječu certifikat o uspješnom završetku programa.

 

Program je namijenjen svima – bez obzira da li ste početnici ili dobro poznajete engleski jezik – jer će vam pohađanje omogućiti učenje osnova, ali i unaprjeđenje reprodukcije engleskog jezika.

Naime, iako je točno da mnogi od nas već raspolažu znanjem engleskog jezika na razini za koju možemo smatrati da “vladamo” engleskim jezikom, isto tako je točno da ga često nemamo gdje aktivno koristiti (pretežito pasivno primamo engleski jezik kroz filmove, internet, knjige i tisak).

Ova metoda, srodna glotodrami, pruža najbolju mogućnost korištenja i vježbanja ne samo stranog jezika nego i stvarnih situacija, dijaloga i snalaženja u prostoru i socijalnom okruženju. Učenje stranog jezika kroz naše kazališne radionice učinkovito je i poticajno, a jezik se savladava bez napora, brzo i lako.

OKVIRNI PROCES RADA

  1. uvodne dramske vježbe i definiranja uloga
  2. učenje jezika i uvođenje novih pojmova
  3. ‎dramsko izvođenje na engleskom jeziku

Drugim riječima, svaki termin ovog modula počinje jednom dramskom vježbom, nastavlja se jezično-dramskim radom, i završava vježbom dramsko-kazališnih tehnika. Dramsko-jezični dio uključuje uvođenje novog vokabulara i novih gramatičkih struktura koje se koriste i vježbaju, te je tematski predložen i pruža mogućnost izvođenja improvizacija. Satovi su tematski povezani te čine cjelinu od 12 susreta, gdje sama grupa odabire predložene teme i aktivno sudjeluje u samo-vođenom, moderiranom radu.

 

Ukoliko se jave sudionici/ce različitih dobnih skupina, organizirati ćemo program u grupama (za djecu i mlade, za odrasle i sl.)

 

Prvi termin 27.4.2018. je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

 

Za više informacija o programu javite se voditeljici programa, Tijani Gojić Topolnik (gojic.tijana@gmail.com) ili višem stručnom suradniku, Ivanu Hromatku (ihromatko.cekate@gmail.com).

Prijave su otvorene – prijavite se već danas!

 

“STRANA DRAMA U CeKaTe-u” – UKRATKO

TERMINI: petkom 18:00 – 19:00

MODUL / CIKLUS: 27.4. – 13.7.2018 (12 termina)

LOKACIJA: Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, učionica 2

ČLANARINA: 400 KN (za cjelokupni program od 12 termina) // BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN

PLAĆANJE I REZERVACIJE: 

  • prijave u tajništvu CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1, I. kat) od 10-12.30 ili 18-20h
  • plaćanje moguće do prvog susreta 27.4.2018 (uz rezervaciju)
  • rezervacije na +385 1 3024 411 ili info@cekate.hr

VODITELJICA: Tijana Gojić Topolnik, prof.

Tijana Gojić je diplomirana anglistica i rusistica s višegodišnjim iskustvom rada u privatnim i državnim školama, sa svim uzrastima. Uz formalno obrazovanje, stekla je raznovrsno neformalno obrazovanje u kazalištu (improvizacijske tehnike, radionice ruskog MHAT-a, glazba, kazališna produkcija, organizacija radionica), dipl. anglist i rusist. Kao primjer njezine izvrsnosti u poznavanju stranih jezika ističemo da radi i kao prevoditeljica specijalizirana za znanstvene radove iz područja humanistike i književnosti na engleski jezik, te da je prevela libreta dvaju nacionalnih opera na engleski koji se prikazuju za izvođenje u HNK od 2010. do danas.

SAVJETNICA: dr.sc. Ana Kodrić Gagro

DODATNE GLUMAČKE VJEŽBE: gost iznenađenja! (uz ovu osobu ćete steći dodatna glumačka, dramska i scenska znanja…)