Radionice produkt dizajna/projekt “U potrazi za istinom”

Radionice produkt dizajna/projekt “U potrazi za istinom”

Subotama od 9,00 do 12,00

Voditeljica: Petra Bilić Križan, produkt dizajnerica

Uzrast: osobe iznad 55 godina/Upisi još traju, javite se!

1. grupa: od listopada do prosinca

2. grupa: od veljače do kraja ožujka

Nakon dva ciklusa radionica slijedi rad za multumedijsku izložbu i završnu predstavu

Polaznici usvajaju znanja i vještine pri izradi upotrebnih predmeta od različitih materijala. Oblikuju svjetiljke, stoliće, stolice i druge predmete uz korištenje materijala drevnih Rimljana -inspiracija je Park Andautonija/Šćitarjevo (kamen, drvo, staklo i keramika).

Dio nastalih rješenja bit će u ljeto 2019-te prikazan na multimedijskoj izložbi (Arheološki muzej, galerija Modulor Cekate-a).

Posjetitelji izložbe tako će imati prilike vidjeti put tradicije prema suvremenosti, a koji će se slijediti na samim radionicama kroz kreativni proces.

Multimedijska izložba organizirat će se u Arheološkom muzeju i Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu uz popratna događanja i dodatne audio-vizualne sadržaje dostupne na internetu. Izložba će se temeljiti na kulturnoj baštini i povijesnim događajima koje će pričati i multimedijski oblikovati stariji članovi zajednice.

Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali ).

Info: 091 3027 412 (Saša Martinović)