Kulturna udruga “GFUK” organizator je Glumačkog festivala u Krapini, koji se održava svakog proljeća. Kroz devet godina, u sklopu festivala, više od 500 glumaca odigralo je 100-tinjak predstava, koje je pogledalo oko 55 tisuća posjetitelja. Predstava “Nikad nije prekasno” producirana je u povodu  desete obljetnice festivala.

Autor Ladislav Prežigalo svakom kupcu ulaznice daruje neku od svojih knjiga.

Cijena ulaznica je 60 kuna, za umirovljenike, učenike i nezaposlene cijena je 50 kuna.

Tekst: Ladislav Prežigalo
Redatelj: Zoran Mužić
Glume: Sanja Marin i Zijad Gračić

BIOGRAFIJE AUTORA I IZVOĐAČA

Ladislav Prežigalo rođen je 1948. godine u mjestu Selno, u Hrvatskom zagorju. Zanimanje: magistar ekonomskih znanosti.

L. PrežigaloZ. Mužić

 Napisao je više od pet tisuća pjesama u stihu, neke od njih na kajkavskome narječju. Osim pjesama, pisao je i kazališne predstave: Udovica, Političar, Kako da ti snenoj kažem zbogom, Sudbine, mjuzikl Crna kuća i Nikad nije prekasno, koji su s velikim uspjehom izvođene na domaćoj sceni, ali i u inozemstvu. U svim njegovim djelima okosnica je čovjek, njegova sudbina i ljubav, bol, patnja i čežnja u osjećanju vjere i nade.

Zoran Mužić rođen je 1962. u Šibeniku. Diplomirao je 1987. godine kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu u klasi prof. Koste Spaića te kao njegov  asistent ušao je u svijet profesionalne kazališne produkcije. Od 1986. do danas režirao je više od stotinu kazališnih predstava najrazličitijih žanrova.

 

Sanja Marin rođena je 1966. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalno je zaposlena u GK Komedija, gdje je glumila u brojnim predstavama: Mali dućan strave, Svoga tela gospodar, Skidajte se do kraja, Cigle Svete Elizabete, Chicago, Dobri vojak Švejk, Cabaret, Diplomac, Dobra duša iz Sečuana… Filmske i televizijske uloge: Irinina udaja, Ljubovnik od oka, Rekvijem za Borisa, Ljubav u zaleđu, Vrijeme ratnika, Vukovar se vraća kući…

Zijad Gračić rođen je 1959. godine u Kaknju. Diplomirao je na Akademij dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalno je zaposlen u HNK Zagreb. Neke od predstava u kojima je glumio su: San ljetne noći, I konje ubijaju, zar ne?., Građanin plemić, Postolar, Karneval, Žena, Daleka zemlja, Dantonova smrt… Dugi niz godina djeluje na Dubrovačkim ljetnim igrama i surađuje s umjetničkom organizacijom “Lectirum”. Filmske i televizijske uloge: Počivali u miru, Larin izbor, Novine, Ptice nebeske, Ljubav u zaleđu, Pod sretnom zvijezdom, Djeca Jeseni, Zapamtite Vukovar…