11. PSSST! Festival nijemog filma – Poziv za sudjelovanje

11. PSSST! Festival nijemog filma – Poziv za sudjelovanje


Jedanaesto izdanje PSSST-a Festivala nijemog filma održava se od 9. do 11. studenoga 2017.

Ovaj je Festival jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma.  I na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival jedinstven i na globalnoj razini.

U natjecateljskom dijelu programa, uz živu glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova. Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma.

Stoga, pozivamo autore profesionalce i amatere entuzijaste da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji. 

Rok za prijavu filmova u Natjecateljskom programu je 15. listopada 2017.

Pravilnik, prijavnicu te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici Festivala:
PSSST! Festival nijemog filma

Producent Festivala:
Veselko Leutar
pssst.silent.film@gmail.com

Odnosi s javnošću
Zorana Ćetković
pssst.silent.film@gmail.com